Volvo Ocean Race minnes Horrevoets

Det er idag seks år siden Hans Horrevoets omkom under Volvo Ocean Race, på etappen fra New York til Portsmouth. To dager før seilerne legger ut på sin transatlantiske etappe til Lisboa minnes den populære nederlenderen.

Publisert Sist oppdatert

Horrevoets som da var 32 år gammel ble den femte, og heldigvis til nå, siste seileren som har forulykket i de 39 år Whitbread Round the World/Volvo Ocean Race har eksistert. Tidligere har Paul Waterhouse, Dominique Guillet og Bernie Hosking mistet livet i den første regattaen i 1973-74, og Tony Phillips i 1989-90.

Horrevoets var på dekk og trimmet seil da båten han seilte på, «ABN Amro 2» satte nesa i en sjø i 25 knops fart og slengte ham mot en rekkestøtte før han forsvant i havet. Han ble raskt funnet og plukket opp, men var da død.  Les mer

Idag starter inport regattaene i Volvo Ocean Race i Miami, med Pro/Am Race, imorgen følger inport Race som teller i sammendraget, og søndag starter den 2590 nm lange etappen fra Miami til Lisboa.

Utgangspunktet kunne ikke vært mer spennende, med bare 17 poengs skille mellom ledende «Telefonica» og «Puma» på 4. plass. Mellom disse ligger «Groupama» og «Camper».

Rekkefølgen

Regattaens hjemmeside

Du kan følge inport regattaen lørdag fra kl 1840 norsk tid her og starten søndag på etappe 7 her