NOR 37, GBR 38, BRA 39

Det var plasseringene for tre av båtene i Starbåtenes siste VM seilas. To av dem tok gull og sølv i sammendraget, men den norske båten var ikke en av disse.

Publisert Sist oppdatert

Sluttresultater

Dette ble ikke nordmennenes VM og bidrar kanskje til å dempe forventningene noe før OL, selv om det er to og en halv måned og tre verdenscupregattaer igjen før OL regattaen starter i Weymouth 29. juni.

Etter å ha seilt jevnt bra i de siste store regattaene, og klatret helt til topps på ISAF rankingen, hadde man store forventninger til Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen i dette mesterskapet, men bortsett fra en enslig 3. plass var resultatene langt under par. Det ble 17. plass til slutt etter altså å ha havnet langt ut i bakleksa, men i godt selskap i mesterskapets siste seilas. Ellers ble de tellende resultater 13, 15, 23 og 28.

VM regattaen var viktig for seilerne da de fire siste nasjonsplassene til OL skulle fordeles etter dette mesterskapet. De gikk til DEN (3), NZL (7), GRE (8) og CRO (12), mens land som ESP og AUT må følge OL regattaen fra sidelinjen denne gangen.

Medaljene gikk til BRA, Robert SCHEIDT og Bruno PRADA 30 p, GBR, Iain PERCY og Andrew SIMPSON 32 p og DEN, Michael HESTBÆK og Claus OLESEN 33 p.