Helt åpent i Volvo Ocean Race

«Groupama» har nå passert «Telefonica» og dersom rekkefølgen holder til mål er det duket for en megaspennende avslutning av dette Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Kampen om sammelagtsseiren står først og fremst mellom «Telefonica» og «Groupama».

Volvo Ocean Race kan bli det en hver arrangør og et engasjert publikum drømmer om, en regatta som avgjøres først når det siste målskuddet er avfyrt, i dette tilfelle etter at inport seilasen i Galway avslutter Volvo Ocean Race.

Mens det lenge så ut til at spanske «Telefonica» ville ha lett match mot konkurrentene, har først «Groupama» og senere «Puma» og tildels «Camper» vist at de kan være med i kampen om sammenlagtseieren. Etter å ha måttet bryte første etappe med mastebrudd, så det ikke spesielt lyst ut for «Puma», men med pallplasseringer på alle de resterende etapper og inport seilaser, bortsett fra i Abu Dhabi, har den amerikanske båten på imponeredne vis meldt seg på i sluttkampen. 2.plass på etappe 4, 1 plass på etappe 5 og etter all sannsynlighet seier også på denne etappen, har vist at amerikanerne har funnet formen. Båten vil fremdeles ligge på 4. plass sammenlagt når etappen er avgjort, men holder forspranget til mål og rekkeføgen blir slik den i øyeblikket ser ut, vil det bare være 17 poeng frem til ledende «Telefonica».

Enda bedre an ligger «Groupama». Båten som brakk masten da den ledet femte etappe og fullførte på 3. plass med nødrigg, har satt igang en sterk langspurt etter lenge å ha ligget bakerst i feltet. «Camper» som vant inport seilasen i Auckland, men ellers ikke har seire på de lange strekkene, har seilt jevnt og trutt og fullført alle etappene. Begge disse kan vinne Volvo Ocean Race.

Om en legger dagens plassering til grunn er rekkefølgen sammenlagt denne:

1. Telefonica  164

2. Groupama 153

3. Camper 149

4. Puma 147

5. AbuDhabi 73

6. Team Sanya 25

Det skal seiles om 114 p, hvorav 90 skal fordeles over de tre siste etappene, mens 24 poeng skal deles ut etter fire inport seilaser.

Alt kan skje!