Påmeldingsfristen utsatt

Påmeldingene til Færderseilasen 8. juni tikker inn jevnt og trutt, men likevel gir Færdersjefen Per Bøymo i KNS utsettelse med påmeldingen til onsdag 9. mai før det blir tilleggsavgiift for påmelding.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: «Sira» kan hevde seg godt i Færderseilasen.

Per Bøymo forteller at antall påmeldinger ligger litt over hva det gjorde på samme tid ifjor, men at tallene er dårligere enn i de virkelig gode Færderseilas-årene da det var rundt 1100 båter med i seilasen. Nå tipper Bøymo at det endellige tallet vil ligge litt over fjoråret og at det blir rundt 900 båter som stiller til start fredag 8. juni.

KNS har tilrettelagt for en egen "nybegynnerklasse" som starter i Lysakerfjorden, og Bøymo håper at dette vil tiltrekke seilere som ellers vil være engstelige over å starte i store felt i Oslsos indre havnebasseng.

Nytt av året er ellers at skippermøtet holdes i Oslo Rådhus, torsdag 10. juni kl 1800. - Vi vil gjene markere at Færderseilasen er et typisk Oslo-arrangement og en del av Fjordbyaktivitetene, sier Per Bøymo som har inngått er tre års samarbeidsprosjekt med Workzone Fluid Net TV som skal filme fgra starten og strategiske plasser under regattaen. Han håper at dette vil bli selv/reklamefinansiert.

Også i år vil arrangøren benytte Endomondo tracking. Dette viste seg svært vellykket i fjor og kan benyttes gratis av alle med Iphone eller android.

Vi har sjekket påmeldinglisten per 4. mai. Her er flere interessante båter, blant dem Peter Gustafssons nye J/111 «Blur» som han har debutert med under SpiOuest regattaen i påsken. En annen svensk nyhet er 25-foteren Life 7.5 som riktignok er bygd i Polen, men etter svenske tegnnger. Vår egen Axel Nissen-Lie er med å bemanne denne i Færderseilasen. Morten Gaaruds nye «Breezin» er en Xp-38 som det også knytter seg interesse og spenning til.

Anne Grete Eidsvik, som er gift med Kjell Inge Røkke stiller med en helt ny Brenta 42. Om Røkke er bitt av regattabasillen og blir med blant mannskapet, vet vi ikke, men Christien With får en sentral rolle ombord og sikret at båten om ikke annet vil bli seilt etter alle kunstens regler.

Det ryktes også at Kong Harald og 8-meteren «Sira» skal delta i årets regatta. Kongen må gjennomføre statsråd før han kan gå ombord, og derfor kan det hende at båten blir å finne i en sent startende LYS klass fremfor i klassen for klassiske trebåter som starter blant de første i regattaen. 8-meteren «Carron» deltok også i LYS for to år siden og vant en suverén "over-all" seier. Et LYS tall rundt 1.25 vil gjøre «Sira» svart konkurransedyktig hvis det blåser, mindre i lite vind.