«Groupama» vant da «Telefonica» seilte seg bort

En skulle nesten ikke tro det var mulig for seilere på dette nivået, men skipper Iker Martinez og navigatøren på «Telefonica», Andrew Cape skuslet bort en tilsynelatende sikker seier da de presterte å runde feil merke mot slutten av in-port regattaen i igår

Publisert Sist oppdatert

Blemmen kan vise seg å være kostbar for de spanske seilerne som mistet fire poeng av sin 20 poengs ledelse til «Groupama» som stormet frem til en klar seier da «Telefonica« sviktet. At det nettopp er mellom disse to båtene kampen om sammenlagtseieren står i øyeblikket gjorde utfallet av havneregatten særlig betydningsfullt. «Telefonica» har nå 149 poeng, «Groupama» 133, mens »Camper Emirates Team New Zealand» har 124 og «Puma» 117 poeng. Det er mellom disse kampen om sammenlagtseiren står.

Inntil «Telefonica» rundet feil merke hadde de seilt et prikkfritt løp og bygget opp en klar ledelse, men båten tapte så mye på å snu for å seile riktig løp at det ble en klar sisteplass i mål, bak «Abu Dhabi» som mot alle odds stilte til start etter å ha reparert båten på rekordtid i Itajai. «Groupama» var en stund truet av både «Camper» og «Puma», men sikret seieren ved suveren båtfart og gode manøvre. Franskmennene er klare til angrep etter det fatale mastebrekket som kostet dem seieren på siste etappe.

Etappen fra Itajai til Miami starter idag med fem båter på startlinjen.