Viktig verdenscup i Hyeres

Flere av de norske seilerne som starter verdenscupegattaen idag kjemper om OL-billett. Her får de sjansen til å vise seg frem.

Publisert Sist oppdatert

Tre lag, hvorav to paralympiske kan på det nåværende tidspunkt regne seg sikre på deltakelse i OL regattaene i Weymouth til sommeren. Bjørnar Erikstad er klar i 2.4 m, det samme er Sonarseilerne Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen. I tillegg er Starseilerne Evind Melleby og Petter Mørland Pedersen medaljekandiater etter jevnt gode plasseringer i VM, EM og verdenscup over lang tid.

Norge er også kvalifiesert i begge brett- og Laserklassene, men resultatene så langt i sesongen er ikke betryggende med tanke på grønt lys fra Olympiatoppen. Best an ligger trolig brettseilerne Jannicke Stålstrøm og Sebastan Wang-Hansen, mens Laserseilerne både på dame- og herresiden samt Finnjolleseileren Anders Pedersen må oppnå bedre resultater for å komme i betraktning.

Alle OL kandidatene deltar i Hyeres, og i tillegg til de ovennevnte stiller brettseileren Sigurd Kalvik, Kristian Ruth og Matthias Mollatt i Laser, samt Marthe Enger Eide, Ina Berentsen Kullmann og Kristine Strandenæs i Laser Radial.

Idag smeller startskuddet, og vi ønsker de norske seilerne lykke til!