Søk i arkivet

Sebastian Wang-Hansen, norsk OL kandidat i RS:X.
Sebastian Wang-Hansen, norsk OL kandidat i RS:X.

Viktig verdenscup i Hyeres

Flere av de norske seilerne som starter verdenscupegattaen idag kjemper om OL-billett. Her får de sjansen til å vise seg frem.

Tre lag, hvorav to paralympiske kan på det nåværende tidspunkt regne seg sikre på deltakelse i OL regattaene i Weymouth til sommeren. Bjørnar Erikstad er klar i 2.4 m, det samme er Sonarseilerne Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen. I tillegg er Starseilerne Evind Melleby og Petter Mørland Pedersen medaljekandiater etter jevnt gode plasseringer i VM, EM og verdenscup over lang tid.

Norge er også kvalifiesert i begge brett- og Laserklassene, men resultatene så langt i sesongen er ikke betryggende med tanke på grønt lys fra Olympiatoppen. Best an ligger trolig brettseilerne Jannicke Stålstrøm og Sebastan Wang-Hansen, mens Laserseilerne både på dame- og herresiden samt Finnjolleseileren Anders Pedersen må oppnå bedre resultater for å komme i betraktning.

Alle OL kandidatene deltar i Hyeres, og i tillegg til de ovennevnte stiller brettseileren Sigurd Kalvik, Kristian Ruth og Matthias Mollatt i Laser, samt Marthe Enger Eide, Ina Berentsen Kullmann og Kristine Strandenæs i Laser Radial.

Idag smeller startskuddet, og vi ønsker de norske seilerne lykke til!
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen