ORCi VM i 2013 til Ancona, Italia

Marina Dorica Association og Offshore Racing Congress (ORC) meddeler at neste ORCi VM skal arangeres av Marina Dorica i Ancona 21.-29. juni 2013.

Publisert Sist oppdatert

Regatten er det offisielle Offshore VM, godkjent av International Sailing Federation (ISAF), og fire arrangerende seilforeninger - SEF Stamura, Ancona Yacht Club, Lega Navale Italiana di Ancona, og Assonautica Ancona - sammen med Italian Sailing Federation (FIV).

 

VM i 2013 får støtte fra Ancona og de regionale myndigheter i Marche der seiling har sterke røtter og man ser derfor mulighetene for å benytte arrangementet til å markedsføre Marche med tilhørende klassisk arkitektur til et internasjonalt publikum.

Med bryggeplass til 150 deltakere og et omfattende servicetilbud er Marina Dorica den viktigste småbåtmarinaen på den italienske adriaterhavskysten med dypgående fra  2.5-5 meter for i alt 1500 båtålassene med tilhørende 1300 parkeringsplasser, Travelift og mobilkran, drivstoffsalg og reperasjonsverksted, fem båtbutikker og to seilmakere, bank og 24 timers vakthold gjør havna til en perfekt vert for et slikt arrangement. 

 

Det er derfor grunn til å håpe at rekorden fra det forrige VM i ORCi med 119 båter fra 15 nasjoner kan bli slått til neste år. Race village er planlagt i nabohavnen der et mindre cruiseskip kan huse 600 seilere. 

Værstatistikken viser at det er mindre enn tre dagers vindstille per måned og at den normale sjøbris fra NNE gjerne blåser i 10-15 knop. Minimal strøm i området gjør farvannet ideelt for kappseilas.