Kuling i Cadiz

Flere seilere ble skadet under dagens VM seilaser i RS:X da vinden på det meste nærmet seg 20 m/sek.

Publisert Sist oppdatert

Her er dagens rapport fra Egil Mollestad Levanten viste seg frem i dag og bød på tøffe forhold for seilerne. Spesielt jentene som seilte til slutt fikk merke kulingen godt med vindkast helt opp i 17 m/s. Det ble mye bading og overlevelsesforhold. Gullfeltene seilte 3 løp og sølvfeltene 2. Seilerne logget over 25 knop på slørene så det gikk virkelig unna.

Sebastian noterte seg for plasseringene 44, 37 og 39 i gullfeltet og seilte seg med det opp fra 59 til 50 plass. Vi håper på videre fremgang i morgen. Sigurd klarer seg fortsatt bra i den sterke vinden og noterte 28. og 34. plass i sølvfeltet og 89. plass sammenlagt.

Jannicke noterte seg for 20, 24 og 22 og er 25 sammenlagt. Karine valgte å la være å seile pga. den sterke vinden.

Maria må desverre innse at årets VM er over. Hun fikk skulderen ut av ledd tidlig i regattaen og fikk veldig vondt etter gårsdagens ene seilas og legen har gitt beskjed om at skulderen må ha ro inntil smertene gir seg, så da ble det ikke seiling i dag og heller ikke mer i dagene som kommer.

Klasseklubben hadde årsmøte i går. Til behandling var flere forslag om ny rigg. Alle forslagene ble nedstemt så RS:X utstyret den neste 4 års perioden blir som det er i dag. Neil Pryde fikk dog i oppgave å forbedre kvaliteten på finnene og spilene som er den største svakheten med utstyret i dag. Jerry som var vår representant i møtet og var godt fornøyd med vedtaket.

Det er meldt mye vind de neste dagene også, så dette blir et mesterskap for hardvindsseilerne.