Brakk ror og mistet ledelsen
Brakk ror og mistet ledelsen

Brakk ror og mistet ledelsen

For andre gang i Volvo Ocean Race har «Sanya» miset ledelsen etter havari. Nå lar skaden seg trolig reparere.

Publisert Sist oppdatert

Mens konkurrentene nå holder hastigheter på godt over 23 knop er «Sanya› nede på 14 etter at styrbord ror brakk tidlig på morgenen norsk tid idag. Man vet i skrivende stund ikke årsaken til havariet, men mannskapet jobber iherdig med å erstatte det ødelagte roret og tette lekkasjen som har oppstått ved gjennomføringen. VO70 båtene har alle to ror og har i tillegg med ett i reserve som enten kan sette fra akterspeilet eller gjennom det eksisterende hullet i skroget.

Mannskapet har nå plugget hullet i skrogety ved hjelp av en karbonplate. Nå er planen å sette kursen nordover for å komme seg bort fra den økende vinden. Videre er det mye usikkerhet for hva som skal skje, men skipperen Mike Sanderson priorterer sikkerheten for mannskapet.

Det er tredje gang «Sanya» nå har fått en etappe ødelagt som følge av havari. På den første etappen sprakk hele forskipet og båten måtte bli transportert til Cape Town med et frakteskip. På den andre røk innfestingen til et av vantene i riggen og «Sanya» måtte bryte

da båten ledet seilasen. Nå ledet «Sanya» igjen, men til forskjell fra de to tidlige havariene, skal det nå være mulig å reparere skaden slik at båten kan fullføre etappen.

Etter de siste beregninger skal de første båtene være i Itajaí ca. 4. april.