Oppmuntring for Magdahls «Team Sanya» i Auckland

Ingen kunne true Chris Nicholsons «Camper» i dagens in-port race i Auckland, men seilasen ble også en skikkelig oppmuntring for «Team Sanya».

Publisert Sist oppdatert

- Hadde vi ikke kludret det til med Groupama tidlig, hadde vi vært med Camper, sa Aksel Magdahl etter 4. plassen i Auckland. - Vi trenger oppmuntringer før start, det er meldt ganske dårlig vær, sier han.

Hjemmefavoritten «Camper» hadde en god start og fikk fordel av den første vindkantringen. Dermed ble det ledelse på første kryss, og klar seier i mål. Kampen om de neste plassene ble jevn. Lenge så det ut til at «Groupama» med skipper Franck Cammas skulle ta 2. plassen. Båten var også oppe og truet «Camper» på andre kryss, men mot slutte stokket det seg litt for den franske båten som måtte se Ken Reads «Puma» foran i mål.

«Sanya» var med i kampen hele veien og rundet første merke på 4. plass. På lensen kom riktignok både «Abu Dhabi» og «Telefonica» forbi, men spinnakertrouble for «Abu Dhabi» i rundingen serverte «Abu Dhabi» 5. plassen på et sølvfat og da også «Telefonica» ble passert på siste kryss var det duket for 4. plass i mål for Mike Sanderson, Aksel Magdahl & Co.

Resultater Auckland In-Port Race:

1 CAMPER with Emirates Team New Zealand (60min 38sec) 6pts

2 PUMA Ocean Racing powered by BERG (+0:54) 5pts

3 Groupama sailing team (+1:26) 4pts

4 Team Sanya (+2:20) 3pts

5 Abu Dhabi Ocean Racing (+2:52) 2 pts

6 Team Telefónica (+3:27) 1 pts

Resultater sammenlagt etter dagens in-port race i Auckland.

1  Team Telefónica     122

2  Groupama Sailing Team    107

3  CAMPER with Emirates Team NZ    104

4  PUMA Ocean Racing by BERG     83

5  Abu Dhabi Ocean Racing    55

6  Team Sanya    25

Imorgen starter den 6,705 nm lange 5. etappe fra Auckland til Itajai i Brasil. Direkte overføring via www.volvooceanrace.com starter kl 0145 norsk tid.

Gleder seg

- Jeg gleder meg til å starte en ny etappe. Den blir utfordrende nok, men det er jo premieetappen i havseiling. Ikke så lang som sist, men vi skal nær is og rundt Kapp Horn så det blir en bra ting å gjennomføre, sier Aksel Magdahl.   - Resultatmessig får vi se hvor bra vi kan henge med. Vi har nok forbedret oss ytterligere på slør og kryss med noen nye seil i dette stoppet, men har ikke seilt særlig i hard unnavind i forhold til de andre båtene samt at de andre har litt høyere toppfart så vi får bare se hvordan det går. Dette stoppet var så kort, jeg hadde bare en dag fri, at det er like greit å komme seg avgårde. Jeg ser frem til en uke fri i Brasil, sier Aksel.

Ekstremvær fra start

- Vi ser på en ekstrem start igjen, med den verste værmeldingen så langt i racet, om enn ikke for så veldig lenge, sier navigatøren Aksel Magdahl. - Jeg regner med 40 knop fra i morgen kveld lokal tid, og veldig stor kort sjø. Så skal vi seile inn i et lavtrykk med 90-graders skift og slå på det rett inn i den gamle sjøen, så det er langt fra ideelt. Det gjelder bare å komme seg gjennom dette, men selvsagt uten å tape til de andre. Derfra er det fortsatt litt åpent, men den klassiske ruten her er jo å komme seg sørover gjennom høytrykket i sør, sier Aksel til Seilas.

Kirketerp erstatter Houston

OL mester i 49er Martin Kirketerp erstatter Ryan Houston som har vært innlagt på sykehus i Auckland. - Det blir en

kjempemulighet for ham som jeg er helt sikker på at han kommer til å ta vare på, om han ikke blir for skremt da, avslutter Aksel Magdahl.