Søker VM for 5.5 metere

Risør Seilforening fyller 125 år i 2014 og vil ha VM for 5.5 metere til byen.

Publisert Sist oppdatert

Risør Seilforening har siden Tom Nysted gikk til anskaffelse av en 5.5 meter Evolution midt på 1990-tallet bygget opp en fin flåte av 5.5 metere i denne kategorien, hvilket innebærer at båtene er bygget mellom 1969 og 1994. Idag er det rundt 12 slike båter som alle har base på sin egen brygge foran bodene på Risørs solside. Herfra har de kort vei til en førsteklasses regattabane med gode vindforhold.

Seilforeningen skal i 2014 feire sitt 125 års jubileum og formannen Kåre Karlsen som selv har erfaring fra klassen som rormann på klassikeren «Bingo» ønsker at klubben skal være arrangør av verdensmesterskapet for 5.5 metere. Norge har gode tradisjoner som mesterskapsarrangør for denne klassen, men til nå har det vært Hankø med KNS som arrangør som har stått for disse regattaene. Nå som de fleste båtene i den norske 5.5 meter flåten befinner seg i Risør, mener foreningen at det er på tide med forandringer, og med Frans Karlsson som regattasjef er det ingen tvil om at foreningen vil kunne påta seg et slikt arrangement. Sist mesterskapet ble holdt i Norge var i 2009 da Kristian Nergaard, Johan Barne og Petrus Eide ble verdensmestre. Beste Risørbåt ble da «Sashimi» med Steffen Ousdal, Rients van der Woude og Terje Sandik på 21. plass

Risør Seilforening har før den landet på 5.5 meter VM som et ønsket jubileumsarrangement, også vurdert VM for RS Feva, en juniorbåt som også har fotfeste i Risør, og et «Stor NM» for trebåter i beste Trebåtfestival-stil. Risør Seilforening har landets største samling av 12.5 kvm, og med BB11, Kogg og Kragerøterne i naboforeningene kunne dette også ha vært et spennende jubileumsarrangement. Nå går man imidlertid for 5.5 metere og foreningen legger i disse dager siste hånd på en søknad som skal presenteres for den inernasjonale klasseklubben til høsten.

Les mer i Aust Agder Blad