To havarier på tre starter

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har ikke fått  noen optimal start på årets Bacardi Cup

Publisert Sist oppdatert

Med to havarier på de tre første seiasene i årets Bacardi Cup, ble det ingen optimal start for nordmennene Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. I den første ble det ikke en gang mulig å komme seg til statlinjen etter at fokkestaget røk. Rigg og seil ble uskadd, men seilerne måtte returnere til land med uforettet sak. Igår var det lensetaklet som røk.

Tirsdag ble seilasene avlyst på grunn av mye vind. Ikke bare ble tirsdagens seilas annulert, men arrangøren tok like godt med seg onsdag også. Avlysningene benyttet Eivind og Petter i gymsalen og til å hvile.

Igår, torsdag ble avviklet to seilaser. Da hadde våre seilere en 7. og en 8. plass. Det blåste 15-22 knop. Lodestar var 7 ved første merke og holdt seg der for resten av seilasen. I den andre ble det perfekt start ved le merke og ledelse helt til vinden dreide 20 grader mot høyre. Etter å ha seilt seg opp i tetgruppen igjen ble det nok et havari for nordmennene. Det øverste lensetaklet røk uten forvarsel. Storseilet måtte ned og med den lille fokka ble det nærmest driving mot mål. Heldigvis var det et stykke ned til neste pulje, så resultatmessig ble tapet til å leve med.

Med tre seilaser igjen å seile, har nordmennene ikke gitt opp håpet om pallplass i sammendraget. Det er spådd lettere vind de neste dagene og det liker den gamle Lillia-båten godt.

Resultater etter tre seilaser:

1. POL 8417     Jeanneau     Mateusz Kusznierewicz / Dominik Zycki       3.0

2. IRL  8473      Slipper 1     Peter O'Leary / David Burrows     5.0

3. AUT 8436     Roberta7     Hans Spitzauer / Gerd Habermueller     6.0

4. FRA 8237     La Pelle     Xavier ROHART / Pierre Alexis PONSOT     6.0

5. NZL 8464     Yasha Samurai Hamish Pepper / Jim Turner     8.0

6. USA 8285     8465                Augie Diaz / Bruno Prada     11.0

7. USA 8423     San Diego Yacht Club     Andrew Campbell / Ian Coleman     12.0

8. USA 8250     8250          Jud Smith / Brian Fatih     15.

9. NOR 8317     Survival of the Fattest II     Eivind Melleby / Petter Morland Pedersen 15.0