115 båter påmeldt til ORC-VM

I august arrangeres VM i ORCi i Finland. Fem måneder før regattaen er hele 115 båter påmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: TP52en «Wolfpack» skal til Finland for VM til sommeren.

Tilsammen er 11 nasjoner så langt representert i VM som arrangeres i Helsinki 4. til 11. august 2012. Kun en norsk båt er så langt påmeldt, «Wolfpack», med Thomas Nilsson som skipper:

– Det er sesongens store høydepunkt. Jeg håper selvfølgelig på flere norske båter til start, selv om det er lang reisevei, forteller Thomas Nilsson til Seilas.

Kontigenten av finske båter er naturlig nok størst og med 60 båter påmeldt er det finske innslaget sikret både på land og på vann, men Nilsson synes ikke det er unaturlig med en slik fordeling.

– Jeg mener: når var det sist et mesterskap i storbåt samlet et slikt knippe båter? Det funker i Laser, for da har du båten på taket, men det er værre med 30–40–50-fotere som du skal frakte verden rundt, fortsetter han.

Kvalitet.

– Minst 115 båter skal seile et havseilingsmesterskap, med to havseilere og baneseilaser. Hvordan fordelingen mellom landene er betyr lite, det som er bra er at så mange båter av høy kvalitet skal møtes for å konkurrere. Det er dette formatet vi må få til i seiling, fortsetter «Wolfpack»-skipperen.

Nilsson legger til at det var synd det ikke var flere enn 25 båter under fjorårets EM på Hankø, selv synes han det er overraskende med så mange påmeldte til Finland-VM, men legger også til at under VM i Italia i fjor stilte mer enn 100 båter.

Team Wolfpack har ambisjoner for denne sesongen også og Nilsson legger ikke skjul på at sommerens VM henger høyt.

– For min egen del mangler jeg jo et gull i VM. Jeg har sølv og bronse fra VM og gull og bronse fra EM, men den VM-gullmedaljen har jeg lyst på. Om jeg så må dra til Finland for å få tak i den er jo det bare kult, avslutter Thomas Nilsson.

Her finner du VMs nettsider.

Nasjonfordeling VM:

FInland: 60

Estland: 20

Sverige: 20

Tyskland: 6

Russland: 3

Italia: 1

Litauen: 1

Polen: 1

Slovakia: 1

Sveits: 1

Norge: 1