Groupama tar over

Franck Cammas’ team øker ledelsen etter å ha seilt 428 nm de siste 24 timene.

Publisert Sist oppdatert

«Groupama 4» øker ledelsen og har nå «CAMPER with Emirates Team New Zealand» mer enn 35 nm bak. «Team Telefónica» har tatt over 3. plassen foran «Team Sanya» som til trass for fartsproblemer henger godt med takket være mesterlig strategisk seiling av navigatøren Aksel Magdahl. «PUMA Ocean Racing» er nå tilbake på 5. plass, mens «Abu Dhabi Ocean Racing» stadig er bakerst i feltet, med 114 nm opp til «Groupama».

Selv om «Groupama 4» har en klar ledelse, er skipperen Franck Cammas klar over at de neste 24 timene kan være avgjørende for å komme gjennom Doldrums uten å tape for mye - Vi trenger å komme inn i passatvinden imorgen og deretter bestemme nøyaktiv hvor vi skal legge kursen gjennom Doldrums, sa han. - Ingen ting er avgjort på dette etappen, det er sikkert, ettersom vi vet lite om hva som vil skje det siste stykket inn til Auckland.

 

«Abu Dhabi» ligger sist i feltet, men skipper Ian Walker er fremdeles overbevist om at båten fremdeles kan være med i kampen om topplassering på etappen. - Det som er interessant akkurat nå er hva man gjør på kort sikt for å se bra ut på listene, eller hvorvidt man investerer i en østlig rute for å nå et mer langsiktig mål, sier han. - Vi er en av de mest østlige båtene nå, og følger i «Groupama»s kjølvann. Det ser litt skummelt ut ettersom vi taper distanse både til Telefónica, CAMPER og Sanya. I virkeligheten har vi gjort et kursvalg som vi håper blir en god investering først om en ukes tid, men problemet er at vi ikke har full oversikt over værsituasjionen så langt frem i tid.

Rekkefølge kl 0400 28/2

1  GROUPAMA    18.2 knop 3789.2 nm til Auckland

2  CAMPER    + 35.60  nm 16.8 knop

3  TELFONICA    + 68.20  16.2

4   SANYA   +  87.70  15.3

5   PUMA   +  102.90  17.3

6   AU DHABI + 114.50  19.2