Stor stemning på Laholmen blant barske vinterseilere i kveld.
Forgus 44 "Smily 4" i Strømstad.
Tore Aamonsen koser seg med vinterbad i Strømstad.
Finn Audun Bostad oppdaterer Seilas fra Vinterseilasen.

«Snowbird» først til Strømstad

Bavaria 42 «Snowbird» med Asbjørn Thomassen fra Fredrikstad var først over målstreken under årets første regatta i ytre Oslofjord, som gikk fra Bolærne til Strømstad.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Asbjørn Thomassen og samboer Johanne med seierstroféet i Strømstad. Alle foto: Finn Audun Bostad.

Thomassen er med i vinterseilasen for første gang, og omtaler seg selv som nybgyenner etter ett år med seiling. Med seg om bord er skipperens samboer og et par til.

– Vi hadde en veldig flott seilas. Det var litt bølger og sprut i begynnelsen, men disse forsvant da vi kom over på østsiden, Så da var det bare å suse av gårde og ta igjen de andre. det var gøy, sier vinneren på telefon til Seilas. Thomassen, som opprinnelig kommer fra Alta, krysset mållinjen etter tre timer og 19 minutter.

Utrygt på fordekket

– Noen kjørte skikkelig seriøst, med seilskift og det hele. Swedestar-en prøvde seg med Code 0, men måtte gi seg da de fant ut at det ikke var helt forsvarlig å være på fordekket, forteller «Smily 4»-skipper Finn Audun Bostad.

Vinterbad

To varmegrader i vannet var ikke til hinder for at tre av seilerne benyttet anledningen til å prøve badevannet ved brygga i Strømstad.

Steinar Kvalum fra «Smily 4» og Tore Aamonsen og Amir fra «Smoke on the Water» hoppet uti det klare vintervannet etter ankomst.

På hotellet på Laholmen er vinterseilerne nå 30 til bords til tre retters middag, og det medles om høy stemning. I morgen er det bunkring og seilas til Evjesund for de som skal inn mot Oslo. Der dukes det nok en gang for et gourmetmåltid på svai.