Mot etappeseier for Telefonica

Etter at Groupama røk storseilskjøtet og tapte verdifull tid og distanse har Telefonica opparbeidet et forsprang det kan bli umulig å innhente i løpet av de 24 timene båtene har igjen å seile før de ventes til Sanya i morgentimene lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Groupama og Telefonica har kjepmet om ledelsen hele veien fra Maldivene.

Med 27 nautiske mils ledelse skal det et uhell til for å frata Telefonica seieren i løpet av de 274 nm båten hadde igjen å seile fra kl 10 UTC i formiddag. Da må i så fall Groupama som ligger på 2. plass seile 1.5 knop raskere hele veien til mål. Mellom Camper på 3. og Puma på 5. plass kan det muligens bli forskyvninger da båtene beveger seg i et farlig farvann med mange fiskebåter, garn og dårlige kart. CAMPER’s navigatør Will Oxley tegnet et malende bilde av situasjonen: -  Med dårlig kvalitet på kartene, et stort antall fiskebåter uten lanterner og milelange fiskegarn, for ikke å snakke om vrak fra Vietnamkrigen, er mulighetene for katastrofe storelangs Vietmankysten, sa han.

Abu Dhabi ble nesten offer igår kveld da båten streifet en stor umarkert pilarbøye i stål med en meters klaring. Sipperen Ian Walker vlle ikke en gang ture å tenke på hvilken skade en kollisjon ville ha medført. - Men det mange uante risikofaktorer her ute, sa han.

Seilerne er nå rødøyde og slitne etter mange stagvendinger og mye nervøsitet på grunn av de nevnte forholdene, og det er neppe en av dem som ikke nå gleder seg intenst til å komme til land i ferieparadiset Sanya.

Rekkefølge idag kl 10.00 UTC

1            TELEFONICA    12.8 Knop,  274.2 til mål

2            GROUPAMA    + 27.00 nm   13.3 knop

3            CAMPER   + 46.30  13  knop

4            ABU DHABI + 58.60  12.4 knop

5            PUMA   + 74.50  11.3 knop

6            SANYA  +  159.50  11.7  knop