America's Cup for Ben Ainslie

Følg pressekonferansen direkte her

Publisert Sist oppdatert

Ben Ainslie er en av seilsportens superstjerner med medalje i alle OL siden 1996. Han har lenge vært på sidelinjen i forskjellige America's Cup prosjekter, som rormann på Team New Zealand og senere tiltenkt skipperrollen i et engelsk prosjekt som måtte kaste kortene på grunn av manglende finansiering.

Nå ser det ut til at Ainslie skal få sitt eget AC prosjekt. Detaljer som har lekket ut før morgendagens annonsering viser en AC katamaran med tydelig Ben Ainslie profil.

Ben Ainslie Racing skal seile under britisk flagg, men mye tyder på at noe av finanseringen kommer fra Oracle Racing som allerede skal ha betalt Ainslie en større sum for ikke å seile for at annet lag. Ben Ainslie Racing vil trolig spille samme rolle for Oracle Racing som italienske Luna Rossa vil gjøre for Emirates Team New Zealand. Disse lagene skal samarbeide og vil på denne måten komme rundt begrensningene om en båt per team. Det innebærer også at det er finansielle bånd mellom lagene og det er vel kjent at TENZ betaler mye av regningene for det italienske laget.

Etter sigende blir Alinghi super boss Grant Simmer sjef for det nye Ben Ainslie Racing, noe som indikerer at også Team Origin seilerne Bart Simpson og Iain Percy blir med på laget etter å ha lagt OL i Star bak seg.

Se pressekonferansen live her fra kl 1100 norsk tid tirsdag