Tøft nivå i Optimist-VM

Med syv VM-regattaer unnagjort i Optimist-VM i Napier, New Zealand, ligger Marcus Salterød Jonas på 38. plass. Se video fra arrangøren under.

Publisert Sist oppdatert

VM 2012: Tett ved start. Foto: Matias Capizzano.

VM seiles på IODA-bane, med start - kryss - slør- lens - gate - kryss - og målgang. Nivået er ifølge trener Aleksander Hovland ekstremt høyt, som skriver på optimistbloggen at hvis man ikke holder toppfarten gjennom hele racet kan man se langt etter en god plassering.

15 seilaser

Det er planlagt 15 race med 50 minutter target time. Det er kun mulig å stryke to av seilasene, og kun hvis det blir avholdt mer enn 11 seilaser. Ettersom det er tre starter er det tre seilere som får den samme plasseringen i hvert race. Det betyr at hvert race betyr enormt mye og det vil bli utrolig jevnt mellom plasseringene - hvert poeng teller for resultatet sammenlagt. De beste seilerne vil bli de som seiler sine dårligste race best, skriver Hovland.

Den første dagen gikk Marcus i mål som nr seks etter å ha seilt seg opp fem plasser den siste kryssen. Henrik ble 29 etter å ha seilt seg opp 15 plasser siste kryss. Kristoffer tok igjen ti båter på unnavind og ble 21 i mål. Amalie og Magnus startet veldig bra og lå godt an, men begge tapte flere plasser den siste kryssen og ble 34 og 36.

– Regattasjefen har sterkt fokus på at racene skal være rettferdige og inneha høy kvalitet. Det praktiske på land fungerer også optimalt. Det er helt klart at det ikke bare er seilerne som er i verdensklasse, sier treneren.

Prøvelse

Gårsdagen, som var andre VM-dag, startet med strålende sol, litt vind og nesten flatt vann.

På grunn av få regattaer første dagen, bestemte regattakomiteen at de skulle ha fire regattaer i går. Dette ble en prøvelse for alle seilerene. Både fordi det var mange timer på vannet, men også fordi det startet med knallvær og endte med overskyet, 20 knop vind og to meter bølger.

Les mer her

Les video fra arrangøren: