PEPPERKAKER: Ole Saastad feirer seieren til "Visit Finland", foran hjemmefavoritten "Gold Coast", som ble henvist til 2.plass ved målgang Gold Coast. Foto: Ole Saastad.
OM BORD I «VISIT FINLAND»: Mens det ennå var varmt. Foto: Ole Saastad.

Fristet av Volvo Ocean-seilerne?

Det finnes håp for oss amatører som vil seile i de samme farvannene som Volvo Ocean Race. Parallelt med proffenes havregatta seiles i disse dager Clipper Around The World Race, hvor du kan bli med i 2013-2014.

Publisert Sist oppdatert

ADRENALINKICK: Bli med på Clipper Race, oppfordrer norske Ole Saastad. Foto: Clipperaorundtheworldrace.com

Clipper Around the World Race er amatørenes Volvo Ocean Race. Norske Ole Saastad er blant de rundt 450 mannskapene som deltar i 2011-2012-versjonen av regattaen. Saastad har vært med som mannskap om bord på «Visit Finland» i andre og tredje etappe av havregattaen. Han har dermed logget mer enn 8 000 mil på Atlanterhavet og Sørishavet.

Saastad oppfordrer alle eventyrlystne amatørseilere til å delta på denne seilasen.

– Det er ikke noe å tenke på, bare gjør det, skriver entusiastisk nordmann. Les Saastads blogg her.

De ti Clipper-båtene er nedstrippede 68-fots regattabåter, som er tegnet av Ed Dubois og bygget i Shanghai. De er sandwich-konstruert i glassfiber kompositt, med to lag glassfiber og et lag balsa mellom disse. Vekten er dermed redusert til et minimum, samtidig som skrogene er ekstremt sterke og ivaretar sikkerhetskode 0 for seiling på verdenshavene. Tilsammen tilbakelegger båtene 40 000 n mil i løpet av jordomseilingen.

Ønsker du å delta i Clipper Race 2013-2014?  Da bør du lese her.