Ny stående rigg

Mike Sanderson nøyer seg ikke med å erstatte enkeltdeler, men vil nå ha ny stående rigg for «Sanya» før båt og mannskap seiler videre.

Publisert Sist oppdatert

Skipper Mike Sanderson og hans menn jobber nå for fullt for å få båten i stand til å fullføre den første delen av den andre etappen så raskt som mulig. - Vi har hendene fulle fordi der et et uløst problem med riggen. Det er ikke bare å erstatte det ene vantet. Vi skifter nå ut hele den stående riggen på begge sider. Det er ingen liten jobb, sier han.

Aksel Magdahl sier i en telefonsamtale idag at det ikke er belastning som har ført til skaden på terminalen. -Det er når riggen i le har slakket opp at karbonstykket rett og slett har brukket, sier han. Magdahl kommer nå hjem til norsk jul og jobber i prosjektet hjemmefra frem til over nyttår, men med all respekt for familiejul i Tønsberg tror vi nok at han heller ville ligget i teten på denne andre etappen og høstet fruktene av et vellykket kursvalg. For som han sier litt resignert: - Jeg vet jo ikke om vi får en slik mulighet igjen.