Rune Aasberg og Simen Løvgren er i ferd med å skrive et nytt kapitel i norsk seilsporthistorie.
«Aquarelle.com» er i mål til en solid seier. Solo har 350 nm igjen.

Har ikke gitt opp

«Aquarelle.com», første Class 40 i Jaques Vabre, er i mål, men «Solo» håper fremdeles på en bronse.

Publisert Sist oppdatert

«Aquarelle.com» har vært suveren i Transat Jaques Vabre og ledet helt fra start. Båten har brukt 21 dager, 17 timer og 59 minutter på den 4730 nm lange ruta. Det gir en snittfart på 9,06 knop, men Yannick Bestaven og Eric Drouglazet har seilt lenger. Deres utseilte kurs er på 5339 nm, og snittfarten gjennom vannet har vært på hele 10,23 knop.

Solo kan ta bronse

Den norske båten med Rune Aasberg og Simen Løvgren ligger på en solid 4. Plass, over 200 nm foran båt nummer fem. Avstanden til 3. Plass minker og er nå på kun 40 nm.

– Kampen mot 40 Degrees og 3. plassen er på ingen måte gitt opp! På siste posisjonsrapport har vi “gainet” hele 16 nautiske mil på dem, og vi ligger nå kun 40 nm bak! De ligger ca 63 nm nesten rett syd for oss, og vårt siste håp er at de kjører seg fast i stillbeltet før mål.......

– Vi har i skrivende stund ca 350 nm igjen til mål, hvis vi setter kursen rett mot Puerto Lemon. Det gjør vi derimot ikke. Vi har fulgt veldig nøye med på værutviklingen de siste dagene, og det er et stort område mellom oss og mål, som det ikke er særlig med vind. Vi prøver derfor å seile rundt dette området, for så å komme mot mål nordfra Værroutingen har anbefalt dette i flere dager, og vi følger dette nå slavisk. Omveien blir på nesten 50 nautiske mil, men vi håper allikevel dette skal betale seg til slutt... Hvis det gjør det, kan vi gi «40 Degrees» kamp helt til mål, hvis ikke, slår de oss kanskje med nesten 100 nm, skriver Rune Aasberg og Simen Løvgren i siste rapport fra «Solo». Det er varmt om bord, faktisk ubehaglig varmt.