4. plassen trygg for Solo

Rune Aasberg og Simen Løvgren er i ferd med å levere årets seilerprestasjon. Etter en strabasiøs start på klassikeren Transat Jacques Vabre cruiser nå nordmennene gjennom det karibiske hav ti en sterk 4. plass.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over: Den røde båten er «Solo» som igger på en trygg 4. plass. Ved posisjonangivelsen kl 2000 UTC igår skilte 60 nm den norske båten fra pallplassen, men «Solo» holdt 4.4 knops større hastighet enn «40 degrees» på 3. plass. Med 1195 nm igjen å seile er det selvfølgelig teoretisk mulig å innhente båten foran, men forventet passatvindseiling herfra til mål vil gjøre det vanskelig å finne et spor der det er mulig å passere.

Vi kan uansett fastslå et nordmennene har seilt en imponerende regatta og trosset forhold vi her hjemme vanskelig kan forestille oss. Trabsat Jacques Vabre vil være en fin start for samarbeidet mellom de to norske seilerne som vil ha hentet inspitasjon til å fortsette dette samarbeidet frem mot det store målet som er Barcelona World Race i Open 60 i 2014/15.

Rekkefølge kl 2000 20 nov: