Krysser Ekvator idag

En liten milpæl passeres idag når de første båtene i Volvo Ocean Race krysser Ekvator. Se video

Publisert Sist oppdatert

PUMA Ocean Racing og Team Telefónica er fremdeles tett på hverandre etter 11 dagers seilas og de er ventet å passere  Ekvator på vei over på den sørlige halvkule ca kl 1200 UTC idag.

Kl 0700 UTC rappoerterte PUMA en knapp ledelse på 12 nm i forhold til konkurrentene på Telefónica etter å ha kommet seg gjennom Doldrums uten særlig tap i forhold til båtene bak. Både CAMPER Emirates Team New Zealand,   bak, og Groupama sailing team, 334 nm bak, tapte ca. 20 til teten mellom 0400 og 0700 UTC.

Etter å ha passert Ekvator er neste mål Fernando de Noronha, øyriket utenfor Brasil som må holdes om babord før båtene kan sette kursen mot mål i Cape Town.

PUMA’s media mann Amory Ross understreket at man kun har ett mål akkurat nå, og det er å komme sydover så raskt som mulig, slik at de kan henge seg på den kraftige vinden som er en konsekvens av jordrotasjonen og som er regnet for å være selve motorveien til Cape Town.

Passeringssjansene er ikke store når man først et hektet på denne ruten og det er vanlig at først båt sør, får et forsprang det er umulig å hente inn. Derfor jobber navigatørene både på Camper og Groupama nå på overtid for å komme seg opp i feltet før det blir for sent.