Søk i arkivet

«Solo» sliter med elektronikken

I fjor måtte Rune Aasberg bryte på grunn av at autopiloten sluttet å virke. Nå har samme problem oppstått.

Rune Aasbergs drøm er å seile sammen med proffene. «Solo», en Class 40-båt måtte han mer eller mindre bygge selv etter at verftet i England gikk konkurs. I fjor så det lenge til at drømmen var i ferd med å gå i oppfyllelse, men elektronikk feil gjorde at han måtte bryte noen dager etter start. I vinger fikk Rune med seg Simen Løvgren på en ny satsning, Transat Jaques Vabre, en to-manns regatta over Atlanterhavet. Nå kan de bli stoppet igjen av samme problem.

Ikke gitt opp
Etter siste fadese i fjor er alt av kabel opplegg lagt om og Rune kan prise seg nå over at han insisterte på å gjøre dette selv. Fordelen denne gang er at de er dobbelt så mange hender og dermed kan en håndstyre mens den andre kan feilsøke. Planen nå er å koble fra hele systemet og prøve å få liv i en enhet om gangen. Mulighetene burde derfor være store for at man skal få liv i deler eller aller helst hele systemet igjen
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen