Overlegen seier til Team Abu Dhabi

Ian Walker og Team Abu Dhabi tok ledelsen fra start og i den vekslende vinden og var 14 minutter foran nærmeste konkurrent i mål.

Publisert Sist oppdatert

Etter en meget tett start der Abu Dhabi, CAMPER og Groupama passerte linjen omtrent samtidig, greide Ian Walker å holde ledelsen på hele den første kryssen, riktignok sterkt truet av Ken Read og Puma mot slutten. Topp arbeid av mannskapet samtidig med god taktisk seiling økte Abu Dhabis ledelse og mot slutten dro Emiratenes første båt i Volvo Ocean Race noen gang ubønnhørlig fra konkurrentene. I mål var forspranget hele 14 minutter.

Kampen om de neste plassene ble til gjengjeld svært tett. Puma, CAMPER og Telefonica skiftet om ledelsen på det siste strekket, men det var Ken Reads Puma som som sikret den gjeve 2. plassen. CAMPER med skipper Chris Nichlson parkerte 49er kollega Iker Martinez med et par effektive jibber, før Sanya Team med Mike Sandersom og Aksel Magdahl kom som et skudd på slutten og påtvang Telefonica en straff etter en styrbord/babord situasjon.

Franck Cammas har på vegne av Groupama sailing team levert inn en protest som vi ikke kjenner bakgrunnen for, men det kan være Abu Dhabis start som ifølge skipperen Ian Walker nesten var for god, det vil si at han selv trodde det var tjuvstart.

1. Abu Dhabi Ocean Racing / 53 minutes 44 seconds/ 6 points

2. Puma Ocean Racing powered by BERG/ 1 hour 07:58 / 5

3. CAMPER with Emirates Team New Zealand / 1:10:11 / 4

4. Team Sanya / 1:10:43 / 3

5. Groupama sailing team / 1:11:11 / 2

6. Team Telefónica / 1:12:08 /