Sesongens siste storbåtoppgjør

De beste storbåtseilerne tar nå den siste finpussen på både form og båt før de legger i vei til Fjærholmen utenfor Tønsberg. Lørdag morgen braker de 21 påmeldte båtene sammen i sesongens siste og viktigste oppgjør, nemlig Norgesmesterskapet i ORCi.

Publisert Sist oppdatert

Første start går tidlig formiddag på lørdag, men de fleste båtene kommer ned til Fjærholmen i løpet av fredagen.

- Vi har hatt båten på land for en siste finpuss, og nå er vi klare. Vi gleder oss stort til både NM og til å kjempe mot de fire andre X-41ene på banen. Målet er helt klart å bli den beste X-41’en, sier Magnus Hedemark, skipper på SailLogic.

Varierende forhold

Fjorårets vinner Ludvig Daae i sin «Ille Moro» kommer også til å være på plass for å forsvare tittelen. I fjor blåste det så mye at første dags seilaser ble utsatt til applaus fra seilerne. I år er det liten sjanse for at det skal bli like mye vind. Foreløpige værmeldinger tilsier lette forhold på lørdag og opp til 15 knop på søndag.

Tønsberg Seilforening har gjort seg klare for å motta de mange seilerne. Lørdag kveld blir det fest med middag og bandet "Heldiggrisene" på scenen.

- Middagen under fjorårets NM var en stor suksess med nærmere 200 personer. Vi satser på at det blir like mange, og like god stemning i år også, sier Thomas Nilsson, leder for NORC.

NM kommer også til å avgjøre hvem som vinner Pantaenius NORC rankingen 2011.

Her er deltakerlisten

og her finner du mer info

Film kommer

Pål Andreassen er med som lukemann og fotograf ombord I X-Effekt med Thomas Oksmo. For at det da skal bli noe film I manøvrene på topp og bunnmerket kommer vi til å ha to fastmonterte GoPro kameraer. På kryssen blir det også filming med videokamera, så mannskap på båtene I nærheten må smile pent.

– For å varme opp de mest seilhungrige har vi laget en liten filmtrailer. Opptakene er gjort under ORC regattaen I Moss.

Båt og seil er nypusset, så nå gjenstår det bare at mannskapet følger opp. I videoen kan det jo se ut som vi tar seieren på forhånd, men det er bare for å provosere litt. På deltagerlisten er det mange sterke navn som noen og enhver vil måtte bryne seg på.

Forhåpentligvis blir det en del spennende filmmateriale fra seilasene på lørdag, for på søndag spår meteologene mye regn, noe som ikke er det beste filmværet, skriver Pål Andreassen på mail til Seilas.