40 båter ventet til NoM og NM i Formula 18

NM og NoM i Formula 18 arrangeres 9. til 11. september i Moss. Med mer enn 40 båter på startlinjen vil Formula 18 klassen befeste seg som den ledende entype klasse i Norden.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser Ole Petter Pollens pokal

Pressemelding fra klasseklubben:

Feltet består av flere topp seilere fra Finland, Sverige og Norge.  Kan mest oppsiktsvekkende er ”comeback`et” til Per Moberg som anledningen skal seile med ikke ukjente Laser seiler Mattias Mollath som ligger helt i Norgestoppen.  Christoffer Gundersen prøver seg i F18 klassen med Christian Løken som mannskap. Ole Petter Pollen med sølv fra OL i Seoul 88 med Pål Kirkebø på skjøtet er alltid å regne med i toppen.  I år som i fjor stiller det et rent jentelag med Siri Kamfjord og Lise Gehrken i en vesentlig bedre båt enn i fjor. Det vil også bli to mixed team på banen,  Björn Mårdberg og Annika Olsson fra Sverige  -, Pål Eide og Ida Lütcherath fra Norge

En av mesterskapets store favoritter kommer fra Sverige, ikke ukjente Martin Strandberg som seiler med sin gamle Tornado kollega fra OL, Magnus Lövdén.  Han har gjort rent bord både i SM og NM før.

Moss Seilforening tar sikte på å gjennomføre minst 11 regattaer i løpet av 3 dager. Arrangøren har ambisjoner om et høyt sportslig nivå og på denne tiden av året er det sannsynlig med gode vindforhold. Den sosiale delen av arrangementet finner sted på Moss Seilforenings anlegg på Søly.

Klasseklubben har også leid inn fotograf som følger seilerne på vannet med (film)kamera og med intervjuer på land. Seilmagasinets regattablogg gir muligheter til å holde seg oppdatert om mesterskapet på nett.

Trofeet som det skal seiles om i år er Ole-Petter Pollen`s vandrepokal som går til regattaens vinner, dermed også Nordisk Mester, samtidig skal det deles ut en Norges mestertittel til beste Norske seiler.

Program NM og Nordisk mesterskap

Torsdag - sjøsetting og registrering -

Fredag - første start 13.00 – 3-5 seilaser

Lørdag - første start 11.00 – 3-5 seilaser

Søndag - første start 11.00 og siste 15.00 3 seilaser