Samme OL-klasser i 2020

ISAF går for forutsigbarhet og vil ikke endre OL-programmet i seiling til 2020.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 49er FX får internasjonal status og forblir på OL-programmet til 2020

OL-klassene i Rio 2016, 49er, 49erFX, Finnjolle, Nacra 17 mixed, RS:X for damer og herrer. 470 for damer og herrer, Laser Standard og Laser Radial, blir også OL-klassene i 2020 i Tokyo. Det bestemte ISAF under årets årsmøter som ble avsluttet i Oman i helgen. Det ble også besluttet at dersom IOC gir seilsporten et ytterligere sett medaljer å kjempe om, skal disse gå til kiting. Det blir dermed ikke comeback for Star-klassen, slik enkelte hadde håpet.

ISAF besluttet også å oppgradere det årlige VM for OL-klassene slik at disse kan opparbeide sportslig og kommersiell verdi også utenom OL.

Association for Disabled Sailing (IFDS) slår seg sammen med ISAF som dermed blir det samlende organ for seiling for funksjonshemmede og friske seiere. I Norge har man kommet langt i å integrere seilerne, og hensikten  med sammenslåingen er å gjøre det samme  i internasjonal sammenheng.

49erFX, Nacra 17, Formula Kiteboard, Twin Tip Kiteboard og J70 har alle fått ISAF-godkjennelse så snart de har signert ISAFs klassevedtekter og kan komme opp med tilfredsstillende byggespesifikasjoner.