Eivind Melleby i eksklusiv Star-finale

Selv om Star er ute av OL, teller klassens rankingliste hele 2300 navn.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen figurerer fortsatt høyt på Star-klassens rankingliste.

Det var utvilsomt et slag i ansiktet for Star-klassen da den ble tatt av OL-programmet for 2016. Det er imidlertid ikke ensbetydende med at alt gikk i svart i klassen, og all aktivitet døde hen. Klassen har en sterk organisasjon, og 3. desember er klassens 18 beste skippere invitert til å delta  i finalen i det som nå er blitt klassens nye livsnerve: Star Sailors League.

Blant de inviterte er Eivind Melleby, som for øyeblikket bekler en 6. plass i Star Sailors League. 973 skippere og 1413 mannskaper er per i dag registrert på listen.

Ambisiøst prosjekt

Star Sailors League er et ambisiøst prosjekt som registrerer alle resultater i Star-klassen over hele verden, og en seilers resultat er tellende de neste 24 månedene etter at det er oppnådd. Regattaene er vektet i åtte kategorier, og seilerne får poeng deretter. Poeng som er mindre enn 52 uker gamle teller 100 prosent, mens poeng som er fra 53 til 104 uker gamle. Eldre resultater teller ikke lenger. Listen oppdateres hver uke.

Prisnsippene for Star Sailors League har mye til felles med SEILmagasinet Shorthanded-ranking, som imidlertid tar med seg resultatene helt til de er fire år gamle med en fallende viktighet for hvert år (100-75-50-25 prosent).

OL-innflytelse

OL-året 2012 har fortsatt en sterk innflytelse på rekkefølgen, hvilket plasseringen til Eivind Melleby som ikke har vært aktiv siden OL, er et bevis for. Rohart Xavier fra Frankrike leder rormann-rankingen, mens Robert Scheidt fra Brasil, som nå vier tiden sin på Laser-seiling, ligger på 2. plass. Svenske Fredrik Lööf er nummer tre og Eibvind Melleby altså nummer 6.

På mannskapslisten er Petter Mørland Pedersen nummer 5.

3. desember innledes rankingens grande finale – SSL Final 2013 på Bahamas.