Topp igår, ned på jorden idag

Vanskelige forhold med lite vind og store kantringer ga ingen suksessoppskrift for de norske seilerne i La Rochelle.

Publisert Sist oppdatert

Line Flem Høst var den minst misfornøyde av de norske seilerne idag, selv om hun ble disket fra 2. plass etter OCS i dagens første seilas, en skjebne hun delte med hele seks av de åtte startende båtene. Den andre seilasen vant hun. Likevel var det Marthe Enger Eide som kom best ut av dagen.  2. og 7. plass som hun ble stående med i protokollene var hun ikke spesielt fornøyd med, men etter å ha strøket 7. plassen ligger hun sammenlagt på 2. plass med samme poengsum som ledende Pernelle Michon FRA. Regattaen viser til nå at Marthe er den beste norske seileren når det blåser, mens Line er best i lettvær.

Hermann Tomasgaard leder sølvfinalen etter å ha vunnet den siste seilasen. Mathias Mollatt som vi igår berømmet for sin jevne seiling, gikk på en smell idag. Med 21. ig 29. plass raste han ned fra 15. til 24. plass sammenlagt og må nå se langt etter en plass i medaljefinalen.

Begge våre to brettseilere, Sebastian Wang-Hansen og Maria Aadland Mollestad klamrer seg fremdeles til håpet om medaljefinale. Med 19, og 15. plass ligger Sebastian på 10. plass sammenlagt. Holder han plasseringen blir det medaljefinale søndag. Håp om finale er det også for Maria som ligger på 12. plass med syv poeng opp til den magiske 10. plassen. Men seilingen idag var hun ikke fornøyd med. Hun greide ikke å følge opp gårsdagen finfine seiling. 15. og 13. plass ble det idag.

- Dette er en dag vi helst vil glemme, sier treneren Jan Steven Johannessen.