Står opp kl 05 for å trene

Kristian Ruth er tidlig oppe for å finne de rette forholdene å VM-forberede seg i.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristian Ruth forbereder seg til VM sammen med det australske landslaget i Sydney.

14.–23. november arranges VM i Laser Musannah i Oman, og der deltar Kristian Ruth som eneste norske deltager. Nå befinner han seg i Sydney i Australia i et fire uker langt treningsopphold blant annet med det australske landslaget i Laser.

– Her i Sydney blåser det stort sett bra og mer enn i Norge, men under VM i Oman er sannsynligheten stor for at det blir lettere vind. For å få slike forhold hender det vi står opp klokka 05 og seiler kl 07. Eller vi kan seile veldig sent på dagen, forteller Kristian.

Han understreker at oppholdet i Australia også er et viktig ledd i forberedelsene til neste sesong, som for hans del starter med Sail Auckland i februar eller Palma på Mallorca i april.

– Økonomien avgjør, sier Ruth.

Han står utenfor landslaget og har en sponsoravtale med Mills. Nå er han på jakt etter en partner til for å kunne gjennomføre neste sesong.

I Sydney trener Ruth og treneren hans, Brett Beyer, sammen med det australske landslaget, som for tiden regnes som verdens beste. Det terpes på detaljer og «timing» av rorbbruk, skjøt og kroppsbevegelser i ulike bølger og forhold.

– Alle bølger er forskjellige og jo flere bølger du klarer å passere, desto fortere seiler du, sier Kristian, som har som mål å komme blant de 10 beste.

– Jeg føler at jeg gjør fremskritt og holder følge med australierne. Av og til seiler jeg fra dem også, sier han.