Franck Cammas vant i helgen VM i C-class katamaraer, kjent som Little America's Cup.

Vant Little America's Cup, sikter mot den store pokalen

Frankrikes største seilernavn for tiden, Volvo Ocean Race og Little America's Cup vinneren, Franck Cammas retter nå blikket mot de 35. seilaser om America's Cup.

Publisert Sist oppdatert

«Groupama C» vant i helgen World C Class Championship 2013, også kjent som Little America's Cup. Seieren avslutter en nær perfekt sesong for  Frankrikes kanskje hotteste seiler for tiden, Franck Cammas som nå har rettet blikket mot de 35. seilasene om America’s Cup. De høyteknologoske C-katamaranene har vært en testarena for AC45 og AC72 klassene og har blant annet ligget langt foran i utviklingen av vingseil før de ble tatt i bruk av AC klassene.

Sverige med igjen                                                                              

Mens vi per i dag ikke vet om hverken New Zealand hvis prosjekt er hovedsakelig statsfinansiert, eller Italia som er avhengig av gode tall i Prada konsernet, kommer til å stille opp i de neste seilasene, er Torbjörn Törnqvist allerede i gang med forberedelsene til de neste cupseilasene. Paul Cayard er erstattet av Iain Percy som prosjektsjef og så snart man kjenner premissene for de 35. seilasene, setter «Artemis Racing» i gang med arbeidet.  

                                                                                   

Challenger of record

Planene for de 35. seilasene er fremdeles uklare, selv om det skal være klart at den neste Challenger of Record blir Hamilton Island Yacht Club fra Queensland, Australia og at det er Bob Oatley og hans eldste sønn Sandy som har signert utfordringen på vegne av klubben. Det har ikke vært et australsk lag med i America’s Cup siden 2000, selv om årets pokalforsvarer hadde fire australiere inkludert rormannen Jimmy Spithill på laget. Trolig blir den tidligere Volvo Ocean Race  sjefen Glenn Bourke, som i dag leder Hamilton Island resort på vegne av Oatleyfamilien, en sentral aktør i dette prosjektet.

Britisk utfordring                                                                                           

Ben Ainslie ble den første britiske seiler på mer enn 100 år som har vært på den vinnende båten i America’s Cup. Sir Keith Mills som sto bak Team Origin, britenes siste America’s Cup syndikat, og den tidligere Team Origin investoren Charles Dunstone, er begge klare for å trå til. - Dersom kostnadene er fornuftige vil vi stå bak Ben for å levere et britisk prosjekt, sier Mills.