Glipper det for Team New Zealand?

Selv ikke med inngang fra den favoriserte venstresiden lyktes det for Dean Barker å vinne starten i gårsdagens ene seilas. Er løpet kjørt for Emirates Team New Zealand?

Publisert Sist oppdatert

Etter den femte seieren på rad er OTUSAs Jimmy Spithill proppfull av selvtillit, mens ETNZ og Dean Barker virker defensive og gjør feil som selv norske turseilere ville ungått.

Igjen var det lett og skiftende på San Fransiscobanen, og ETNZ besluttet å ha Code0 seilet klart når vinden forventet å lette ned mot andre merkerunding. Men å sette seilet på rull på den korte sløren fra start skulle vise seg å være skjebnesvangert. Denne gangen var det ETNZ som hadde sikret le posisjon og lå tilstrekkelig langt fremme i starten til å kunne sikre overlap ved runding og dermed ta ledelsen i den viktige og kanskje avgjørende 16. seilasen.

Men med bremsen på i form av Code0 seilet på rull klarte Barker & Co ikke å holde følge med den amerikanske båten som seilte rett over dem i lo umiddelbart etter start. På spørsmål etter seilasen, medgikk Dean Baker at det nok ikke var noen direkte fordel å ha rullen oppe fra start. OTUSA kom derfor først til merket og Spithill med taktiker Ben Ainslie og strateg Tom Slingsby gjorde deretter ingen feil og holdt seg mellom konkurrenten og neste merke, men unntak av ved 2. merkerunding der båtene splittet kurs og OTUSA valgte den favoriserte siden i le av Alcatraz.

ETNZ bet seg fast i lederbåten og det var liten fartsmesig forskjell mellom de to båtene. I mål var OTUSA 33 sekunder foran.

Dagens værmelding lyder på frisk vind opp mot den øvre grensen.

Standings etter 16. seilas (første med ni seire vinne):

Emirates Team New Zealand - 8

ORACLE TEAM USA - 6

Race 16 performance data

Course: 5 Legs/10.21 nautical miles

Elapsed time: OTUSA - 30:43, ETNZ - 31:16

Delta: OTUSA +:33

Total distance sailed: OTUSA - 11.8 NM, ETNZ - 11.7 NM

Average speed: OTUSA - 23.21 knots (27 mph), ETNZ - 22.46 knots (26 mph)

Top speed: OTUSA - 38.05 knots (44 mph), ETNZ - 36.61 knots (42 mph)

Windspeed: Average - 12.0 knots, Peak - 14.1 knots

Number of tacks/gybes: OTUSA - 10/10, ETNZ - 10/10