Styrkeprøve for norske seilerjenter

Når VM for 49erFX starter i Marseilles imorgen er det med to potensielt sterke norske lag. Hvor høyt kan de komme på listene?

Publisert Sist oppdatert

Danske Ida Niesen og Marie Olsen har vunnet alle regattaene de har stilt opp i 49erFX, men klassen har bare vært aktiv i ti måneder og nivået på de øvrige seilerne har i den perioden høynet seg betraktelig. Danskene har vært sterke i mye vind, men vist visse svakhetstegn når det har blåst mindre. De brasilske jentene Martine Grael og Kahena Kunze samt tyske Victoria Jurczok og Anika Llorenz behersker disse forholdene bra og kan gi de danske jentene skikkelig konkurranse i VM. Fem lag har OL medajer fra andre klasser og mesterskapet synes åpent dagen før det smeller løs i Marseilles.

I dette selskapet er det også spennende å se hva de norske jentene Ragna/Maia Agerup og Helene Næss/Marie Rønningen kan prestere. Ragna og Maia har prioritert 29er i det meste av sesongen der de imponerte ved å bli beste jentelag i VM, men de har også prøvet seg i 49erFX og viste da bra takter. Både disse og Helene og Marie har trent godt i sommer og sammen med skiff-treneren Jacob Karstoft Jensen har de forberedt seg på VM banene siden 15. september.

Mesterskapet teller 55 båter og starter seilingen imorgen.