Ruteendringer i Volvo Ocean Race

Brasil har ikke klart å få på plass en båt til det neste Volvo Ocean Race og mister derved anløpet i Recife, tenkt som mål for første etappe.

Publisert Sist oppdatert

Cape Town erstatter Recife som etappemål for den første etappen i Volvo Ocean Race 2014-15, ifølge en kunngjøring fra byens V & A Waterfront.

Beslutningen medfører at lagene nå bare får ett anløp i Brasil, mot planlagte to. Recifes status som etappemål var knyttet til et lag fra Pernambuco provinsen der Recife hører til, men finansieringsvanskeligheter synes nå å sette en stopper for dette prosjektet som var en forutsetning for at Recife skulle få anløpet i regattaen.

- Det er selvsagt skuffende at vi ikke kommer til Recife denne gangen, men Brasil er likevel godt representert ved at vi skal anløpte Itajai senere i regattaen, sa Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. - Recife kunne vært et bra stopover og vi skal vurdere byen for fremtidige regattaer, sa han.

Deltakerne i det neste Volvo Ocean Race som i år fyller 40 år vil starte i Alicante i Spania i oktober 2014 og deretter seile de 6,500 nautiske milene til Cape Town i Sørafrika. Deretter går ruten til Abu Dhabi, Sanya i Kina og Auckland i New Zealand. Senere runder båtene Kapp Horn på vei til Itajaí i Brasil og senere Newport, Rhode Island på USAs østkyst, før de krysser Atlanterhavet til  Lisboa og Lorient før regattaen avsluttes i Gøteborg. Det totale utseilte distanse blir 39,379 natiske mil.

Båtene ventes ankomme Cape Town i slutten av oktober/tidlig november 2014, In-Port Race er lagt til 15 novenber og start neste etappe onsdag 19. november.