Camilla Ringvold er arrangør, og vant jenteklassen i fjord. I år fulgte hun arrangementet i følgebåt.
Christian Juell er både norgesmester og Kongen av Færder.

Tøff runde rundt Færder Fyr

Vestavind skapte utfordringer for kitere som måtte krysse mot mål i økende vind i helgen.

Publisert Sist oppdatert
*

– I år hadde vi de mest utfordrende forholdene i arrangementets historie - vestavær sørget for at deltagerne måtte kryss tilbake fra Færder Fyr til Hvasser i 2-3 meter høye bølger og økende vind. Det skilte over halvannen time mellom første og siste mann i mål. Hele 7 deltagere ble plukket opp fra vannet i år etter utstyrssvikt eller feilvurderinger - enkelte kom seg ikke til start, og noen valgte å snu! Røde Kors og Redningsselskapet samarbeider vi godt med, og det er ekstra godt å ha slike ressurser i Norge som vi kan benytte oss av - og de frivillige som stiller med båter er uvurderlige, skriver Camilla Ringvold.

Konge igjen

Det var hard konkurranse, hvor blant annet OL windsurfer Sebastian Wang-Hansen stilte til start, han endte på en solid tredje plass bak den første vinneren av Kongen av Færder, Tom Rune Jarandsen som sikret 2.plassen - etter majestetisk festing kvelden før.

– Arrangementet er årets høydepunkt for mange kitere - i år som tidligere har det vært supre og blandede forhold. Det er lange legg, og jeg trodde jeg skulle få litt hardere konkurranse i år, men nå skal jeg legge med i hardtrening for å skaffe meg pokalen til odel og eie neste år. Ryktene sier at det skjer om man vinner tre år på rad, forteller Christian Juell som også er nybakt norgesmester i Kite.

På jentesiden var det Lisa Løkås som tok over tittelen fra Camilla Ringvold i fjor. Ingrid Danielsson kom på andre plass og Elisabeth Furuholmen tok en solid tredjeplass.

Turistklassen ble vunnet av Geir Norland, tett etterfulgt av Terje Halsteinsgård. Frode Hernes tok en imponerende tredje plass, etter å starte lengst bak i feltet.

I sårbart område

Seilas omtalte arrangementet i forrige uke hvor vi valgte en tabloid tittel «Kitere mot miljøvernere». Saken er den at Kongen av Færder starter ved dyre- og plantevernsområdet Sønstegård på Hvasser. Saken var delvis sakset fra Tønsberg blad hvor det kom frem at arrangøren hadde jukset med en ekspert uttalelse. – Vi er så absolutt ikke imot Miljøvernere i denne litt leie saken - tvert i mot, dialog og kommunikasjon er det aller beste slik at vi alle kan ha glede av naturen. Som arrangør har jeg hatt det hele veien med flere fagfolk og professorer på fagområdet rundt Entomologi, skriver arrangør Camilla Ringvold i en kommentar til saken på Seilas.

Se flere bilder fra arrangementet her.

SOSIALT: Arrangementet omfattet også middag på Hvasser Gjestehus.