Risør-seilere vant 100 000 kroner

29er-seilerne Mads og Thomas Mathisen gikk til topps i LOS fondets drømmefinale der publikums stemmegiving ble avgjørende.

Publisert Sist oppdatert

Fra gårsdagens pressemelding:

- Helt fantastisk! Dette er penger som vil gjøre oss bedre. Målet er å seile for Norge i OL i 2020, sier Mads.

Foran 2500 tilskuere under finaleshowet i Dyreparken, mottok guttene vinnersjekken av administrerende direktør Geir Tønnesland i LOS.

- Vi er imponert over det ambisiøse målet Mads og Tomas har satt seg. De er gutter som vet hva de vil, og som har staket ut en riktig kurs. Vi heier på dem, sier Tønnesland.

Mathisen-guttene leder norgescupen i 29-er, som er rekrutteringsbåten til OL-båten 49-er, i ganske suveren stil. Med pappa Erik som trener har guttene blitt landets beste, men nå er tiden inne for å ta et steg videre.

- Vi har nettopp startet på Norges toppidrettsgymnas i Bærum. Der blir det tre år med skole og trening. Deretter håper vi å komme inn under Olympiatoppen, slik at vi kan satse for fullt fram mot OL i 2020, sier Tomas.

Pengene fra LOS Fondet skal de bruke til å seile regattaer internasjonalt.

- Vi trenger å trene på å seile i store felt. I utlandet er det mange flere båter i regattaene. Det er slike forhold vi er nødt til å trene under for å bli bedre, sier Mads.

Guttene er vant til å vinne, men i LOS Fondets drømmefinale ble det jevn kamp helt til mållinjen. Tvillingene fikk bare noen hundre stemmer mer enn skøyteløper Magnus Myhren Kristensen fra Arendal, som kom på andreplass og vant 80.000 kroner. Nidarå Trekkhundklubb fikk tredjeplass og 70.000 kroner. På fjerde- og femteplass fulgte henholdsvis trialkjører Mette Fidje fra Kristiansand og Vennesla Røde Kors.

Mer enn 21.500 mennesker besøkte Kristiansand Dyrepark søndag, da LOS spanderte inngang på alle sine kunder.

- Vi er glade for alle som kom for å feire sammen med oss! I løpet av ti år har LOS Fondet bidratt med mer enn 10 millioner kroner til barn og unge på Sørlandet. Det er vi stolt av. Og engasjementet vårt fortsetter, det kan jeg love her og nå, sier Geir Tønnesland i LOS.