Fred. Olsen gjør comeback i IOD

84 år gamle Fred. Olsen som dominerte IOD klassen i 1960 årene gjør i helgen come back når han skal delta i klassemesterskapet med sin gamle båt NOR 53 «Huttetu»

Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden Fred. Olsen sist kappseilte, men han holder seilerformen godt ved like med daglige seilturer i sommermånedene i Hvitsten, enten i sin gaffelriggede Herreshoff 15 foter, eller med sin J/110. Han var derfor ikke så vanskeig å overtale da muligheten for å delta i klassemesterskspet i IOD med hans gamle båt dukket opp.

Fred. Olsen var utvilsomt en av Norges beste kjølbåtseilere på 50- og 60- tallet, først og fremst i IOD klassen som samlet mange gode seilere på den tiden. Finn Chr. Ferner, Peder Lunde, Calle Mortensen og Teddy Sommercheild seilte alle IOD og det var  hyppige regattaer mot lag fra Bermuda, Storbritannia ig USA. Fred. Olsen ble verdensmester både i 1960 og 1961 før han bestemte seg for å satse i OL klassen 5.5 meter. Her var han også blant de beste, men i konkurranse med Kronpins Harald ble aldri noen OL deltakelse for ham.

Fred. Olsen la tidlig opp regattaseilingen, og bortsett fra en gjesteopptreden i en innleid 6 meter under KNS jubileet i 1983 er det lite vi har sett til ham på regattabanene de siste årene. De skal derfor bli spennende å se hvordan han kan gjøre det mot dagens IOD seilere som Ludvig Daae og Jan Petter Røed.

Klassemesterskapet arrangeres på Hankø av Fredrikstad Seilforenng som håper på ti båter på startlinjen. Det skal seiles tre seilaser daglig lørdag og søndag.