Siste sjanse for «Artemis»

Med nytt semfinaletap mot «Luna Rossa Challenge» igår må «Artemis Racing» vinne dagens 4. semifinalematch for ikke å bli eliminert fra Louis Vuitton Cup.

Publisert Sist oppdatert

«Artemis Racing» forbedrer seg stadig i forhold til  «Luna Rossa Challenge».  Igår var differansen 1.18 i italienernes favør, den minste så langt i Louis Vuitton Cup.

Svenskene hadde benyttet hviledagen til å trene i å holde båten på foiler gjennom jibbene. Nå begynner disse å sitte og tapet på unnavindsleggene var mindre enn tidligere. Man regner at forskjellen på å foile og ikke utgjør mellom seks og ti sekunder per jibb. 

Det var imidlertid italienerne som tok starten ved å erobre le posisjon, og «Luna Rossa Challenge» var først over linjen og ved første merke. 

Selv om «Artemis Racing» heller ikke vant den tredje seilasen og nå befinner seg på stupet før eliminasjon, var det en bra seilas for den svenske båten som har forbedret seg stort fra seilas til seilas. Teknikken og manøvrene sitter stadig bedre, og Skipper Iain Percy var fornøyd med dagens innsats. - Vi forbedret oss kraftig idag, men det gjorde også «Luna Rossa». Nå er det vinn eller forsvinn for oss, men vi liker presset. Det gjør det morsommere. Vi må vinne imorgen og deretter de tre neste seilasene. Vi ser frem til utfordringen, sa Percy,

Louis Vuitton Cup 4. semifinale starter idag 10 august kl. 13:15 lokal tid. NBC sender direkte og etter noen timer finner du også semifinalen på YouTube.