Avantime ORC European Championship starter i Sandhamn idag

Fire norske lag stiller til start når i alt 62 båter fra åtte nasjoner er samlet til årets ORC EM.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Eivind Melleby, i midten, topper Wolfpack laget i EM

Avantime ORCi European Offshore Championship arrangeres denne uken av KSSS med base i idylliske Sandhamn ytterst i Stockholmsskjærgården og regattaen varer fra og med idag frem til lørdag 10. august. Når starten går kl 1300 i ettermiddag er det spådd 10-15 knops sydvest og på programmet utover i uken står syv bane- og to havseilaser.

I motsetning til under tidligere ORC mesterskap der feltet var delt i to klasser, er det denne gang tre, angivelig for at det skal bli tettere seiling i hver klasse.

De raskeste 11 båtene med rating 550 sek/nm eller raskere starter i klasse 1. Her deltar båter fra fire land og Norge stiller med tre båter, TP 52 «Wolfpack Trucknor» som er blant favorittene, Ola Martin Vordahls Cookson 50 «Camilla» og NSF laget «Norsteam” i en Farr 40.

I klasse 2 med rating 550/600 sek/nm deltar 20 båter fra seks nasjoner. Her finner vi blant annet Aasmund Drolsums King 40 «Magic».

Alle klassene vil seile klassevis på samme bane, men det åpnes for at klassene 1 og 2 kan få en ekstra leg i tillegg til den vanlige to runders pølsebanen.

Les mer