Et norsk lag i gull-feltet i RS Feva-VM

Caroline Heiberg og Marie Bordal ble det eneste norske laget som kvalifiserte seg til gull-feltet i RS Feva-VM.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Caroline Heiberg og Marie Bordal ble de to eneste norske seilerne som kvalifiserte seg til gull-feltet i RS Feva-VM. [Foto: Elin Heiberg]

De øvrige fem norske lagene konkurrerer på den andre dagen i sølv-feltet.

Med en 37. plass etter kvalifiseringsseilasene, en plassering de også tar med seg som en seilas i finalen, ble Caroline Heiberg og Marie Bordal fra Moss klare for gull-feltet. Med en seier og en fjerdeplass i to av de seks kvalifiseringsseilasene fikk de vist noe av potensialet sitt og bygd en porsjon selvtillit før de gjøv løs på finaleseilasene.

Finaleseilasene startet i går, og seilerne fikk vanskelige forhold i lett vind, som på det meste nådde opp i 5 m/sek. Det resulterte i at kun to av tre planlagte seilaser ble gjennomført. 57 seilere utgjør gull-feltet, og gårsdagens uttelling for mosseduoen ble en 42. og 27. plass. Med det klatret de beskjedent opp til 35. plass sammenlagt.

Fem norske lag i sølv-feltet

I sølv-feltet, der de øvrige norske seilerne befinner seg, fikk arrangørene gjennomført kun én seilas. Sofie Thurmann og Trygve Poppe Oldervoll fra Bærum ligger på 5. plass der, mens Jens Bjørnstad/Stian Løcka Eine fra Asker er nr. 26, Edvard Stiansen/Sindre Ekern, Asker er nr. 35, Josefine Haakseth/Henrik Bordal, Moss nr. 45 og Markus Rynning/Alexander Langfeldt, Asker er nr. 55.

Alle de tre feltene teller 57 båter. Finaleseilasene fortsetter i dag i Tuscany i Italia, og arrangørene har planer om å få gjennomført fire seilaser i hvert felt – så mye kan endre seg i løpet av dagen. Leder gjør det britiske paret Elliot Wells/Jake Todd i et mesterskap som er dominert av britiske seilere, men hvor et par italienske lag byr britene sterkest konkurranse om medaljene.

Komplette resultater