Hvem skal redde seilsporten?

Journalisten Odd Road Lange som har fulgt norsk seilsport i en årrekke, mener det står dårlig til. Nå lanserer han noen løsninger for å bringe ny heder og ære til sporten.

Publisert Sist oppdatert

Lange tar blant annet for seg et oppslag på seilmagasinet.no der Norges Seilforbunds sportssjef, Jan Steven Johannessen foreslår kortere seilaser i optimistjolleklassene, og heller bruke mer tid til sosiale aktiviter på land. Dette er Lange helt enig i. Det er drepen for seilerne. Dagens Norgescupseilaser (NC) er preget av altfor lang vei ut til regattabanene, alt for lang tid på sjøen og alt for lite tid til å treffe venner, mener Odd Roar Lange.

Færre klasser i NM

Lange råder SF til å velge kun to eller tre båtklasser som får NM. Det er kanskje leit for noen i en overgangsfase, men slike smerter blir borte. Slik kan en tvinge frem et mer samlet seil-Norge, mener han.

Ny læreplan

Det er på tide med en ny læreplan for seiljoller. Lange etterlyser nytt materiell som er nettbasert og lett å få tak i, og som lett kan deles. - Dagens unge seilere får sjokk når de ser hva de skal gjennom av pensum. Det er til å miste motet av fordi materiellet og læreplanen tilhører fortiden, sier Odd Roar Lange.

Kutt Norgescuper på Vestlandet

Ifølge Lange mener mange at man bør kutte ut NC på Vest- og Sør-Vestlandet. Tyngdepunktet for seilerne er på Østlandet. Gi derfor heller vestlendingene reisestøtte når de kommer til fire NC-er på Østlandet.

Les artikkelen i Odd Roar Langes  blogg