Franck Cammas briljerer på ny arena

Franck Cammas har hatt rekorden i jorden rundt seilas og vunnet Volvo Ocean Race. Nå satser han med stor suksess mot OL i en 17 fots katamaran.

Publisert Sist oppdatert

Franskmannen Franck Cammas er mest kjent for å seile store båter over store havstrekninger, men nå viser han at han også behersker baneseiling med småbåter. Sammen med den kvinnelige Laser-seileren Sophie de Turckheim, satser Cammas mot OL i Rio i 2016 og nå regattadebuterer han i Nacra 17 under verdenscupseilasene i Hyeres. I et felt på 29 båter ligger de franske seilerne på 2. plass sammenlagt, bare ett peng bak ledende Delnooz/de Koning fra Holland.

På det jevne

De norske seilerne var også i går midt i haugen. Unntaket var Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen som med to 2. plasser er med i tetsjiktet. Bruno Jourdren fra Frankrike vant imidlertid begge og har en klar ledelse i klassen. Det norske laget ligger på 4. plass.

– De har startet bra, og gjort mye riktig resten av løpene. Vi har jobbet en del med fart den siste tiden før regattaen og føler vi har tatt noen små skritt videre på dette. Når de også klarer å ha flyt hele veien og ta de riktige valgene, viser de at de er med helt der oppe og at de gode resultatene de siste årene har kommet gjennom god jobb over lang tid, sier trener Jacob Haug til Seilas i en kommentar til Sonar-lagets innsats.

Bjørnar Erikstad hadde også i går en dag på det jevne med en 7. og 8. plass, hvilket har gitt ham en 8. plass sammenlagt.

– Det er mye positivt i seilingen hans også, men det har ikke holdt helt til mål.  Han har ikke klart å ha den samme gode farten på lens som han hadde for to uker siden på Mallorca. Vi jobber med noen justeringer, og er klare for å henge bedre med i dag, sier Haug om sin elev.

Ujevn

Resultatene til Kristian Ruth i Laser-klassen viser at han ikke har rukket å bli stabil i seilingen sitt etter det nesten ett år lange fraværet fra regattabanen. Plasseringene varierer, noe serien 29-7-28-36-10 viser. Blant de 113 deltagerne gir det en 35. plass sammenlagt, og det er i den beste tredelen av feltet.

Sebastian Wang-Hansen får det ikke like godt til som på Mallorca og ligger på en beskjeden 31. plass sammenlagt. 23-24-30-26 er hans jevne serie.

Fremgang

Med en avsluttende 6. plass i gårsdagens seilaser, rykket Maria Aadland Mollestad opp til 10. plass sammenlagt i RS:X-klassen. Det er jevnt rundt henne, men det er færre poeng som skiller henne fra ytterligere avansement enn de som truer bakfra.

Det ble en dag med lite vind og mye venting i Hyeres i går. Paralympics-seilerne skulle ha startet kl 11:00, men måtte vente helt til kl 16:00 før de kom utpå og fikk startet.

Nå følger tre dager med finalseilaser før medaljefinalene for de ti beste i hver klasse kommende lørdag avsluttet verdenscupen for i år .