VOR tilbake til Kina

Med dagens annonsering av Sanya som stopover i det neste Volvo Ocean Race, nærmer ruten for Volvo Ocean Race 2014-15 seg komplett.

Publisert Sist oppdatert

Den 12. utgaven av regattaen som startet sitt liv som Whitbread Round the World race i 1973 starter i 2014 i Alicante. Deretter går ruten via Recife, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, Itajaí, Newport, Rhode Island og Lisboa før regattaen avsluttes i Gøteborg. Ifølge arrangøren skal det i alt være ti vertshavner. Det kan bety en sprintetappe i Europa før målgang og Rotterdam kan i så fall være et mulig etappemål.

Sanya er en nyetablert turistdestinasjon i Hainan provinsen og byr på sol og varme hele året. Byen som også var en populær vertsby i 2011/12 med flere hundre tusen besøkende markerer at Kina er blitt en varig del av Vovo Ocean Race. En naturlig konsekvens av at Volvo nå er kinesisk eid foruten at Kina er et stort marked også for andre sponsorer i regattaen. Sanya blir regattaens tredje etappemål, mellom Abu Dhabi og Auckland.

- På mange måter er Sanya en av de best bevarte hemmeligheter innen seiling, sier Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. - Førsteklasses fasiliteter, perfekte seilforhold og varmen fra befolkningen gjorde besøket her i den forrige regattaen til en skikkelig øyeåpner og jeg ser frem til en enda bedre opplevelse i 2014-15.  Med to vellykte besøk i Kina nå bak oss, er det venskelig å tenke seg en rute uten å anløpe en kinesisk havn.  Kina er viktig for alle involverte, sa Frostad da tildelingen av vertstatus til Sanya ble kjent i morgentimene norsk tid idag.