Enklere å bli med i Færder’n

Terskelen for å bli med i Færder’n skal bli lavere.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det skal bli enklere å melde seg på og delta i Færderseilasen i 2013.

1. mars åpner påmeldingen til Færderseilasen 2013, og i arrangementskomiteen i KNS er det et mål å gjøre terskelen for å bli med så lav så mulig.

– Spesielt vil vi forsøke å hjelpe og gjøre det enklere for alle de som vanligvis ikke deltar i regattaer, å melde seg på og delta, sier Per Bøymo i KNS.

Lisensfritak for turklassen

Han mener at det som for mange regattaseilere har under huden av rutiner, sjargong og fremgangsmåter, kan være vanskelig vanskelig å forstå for alle dem som for første gang beveger seg inn i regattaseilernes verden.

Nytt av året er at deltagerne i turklassen har fått fritak for å betale startlisens. Sikkerhetsreglene er blitt enklere og har fått plass på et A4-ark. KNS er i ferd med å bygge opp en egen nettside for Færder’n der all informasjon skal ligge lett tilgjengelig og være lett å forstå.

Færder-dag 13. mai

KNS vil også arrangere en egen Færder-dag, 13. mai. Da vil KNS’ egne folk stille opp med PC-er for å hjelpe alle som på en eller annen måte trenger hjelp og råd når det gjelder deltagelsen.

Nytt påmeldingssystem

Færderseilasen vil dessuten benytte Sail Race System – fra påmelding til resultatservice. Sail Race System er navnet på det som tidligere ble kalt for SEILmagasinets påmeldingstjeneste, og som nå består av en komplett digital arrangementspakke for regatta-arrangører.

Færderseilasen vil som de fleste andre respitt-regattaer i Norge anvende det nye ORC-baserte LYS-systemet, og i forbindelse med omleggingen håper man å få en link mellom Sail Race System og LYS-systemet, slik at LYS-tallet automatisk kommer opp i påmelding og deltagerliste når seilnummeret legges inn.

– Får vi til dette, håper vi også dette vil bidra til å forenkle prosessen, sier Per Bøymo.

Oppsøk hjelp

Han oppfordrer alle som lurer på noe når det gjelder Færderseilasen om å sende en epost eller ringe til arrangørene i KNS.

Færderseilasen starter i år 7. juni, og påmeldingsfristen er i år satt til 23. mai – atskillig senere enn i de senere årene.

– Vi opplever at mange ikke er i seilmodus i slutten av april, og vi har derfor valgt å utsette den, sier Bøymo.