Lööf dropper OL satsing

Svenske Fredrik Lööf har tre OL medaljer hvorav gull fra London 2012 i premieskapet. Planen var å gå for et nytt OL, men nå har han ombestemt seg.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Fredrik Lööf har gjort delvis nordmann av seg etter han han og hans norske samboer May Elin Storeide ifjor kjøpte konkursboet Spåtind Høyfjellshotell som de nå bygger opp til å bli et moderne helsehotell.

Det betyr ikke at den meritterte seileren legger seilingen på hylla. Siden ifjor høst har han satset på et prosjekt rundt den nye Marström 32 katamaranen finansiert av sin tidligere sponsor Berg Propulsion. Trolig får vi se ham og 5-8 andre Marström 32 under Oslo Race Week i juni i år. Lööf som til nå har hatt sin tidligere konkurrent i Starbåten, Petter Mørland Pedersen med seg i båten, har i slutten av januar vært på treningsleir på Gardasjøen der det har vært optimale forhold i vinter.

I et intervju i det svenske bladet Segling forteller Fredrik Lööf at han er sulten på flere OL medaljer og at han til OL i Rio vil satse på den nye OL klassen Nacra 17. Dette er en klasse for blandet bestening, kvinne og mann, men Lööf har ennå ikke fortalt hvem hans kvinnelige mannskap kommer til å bli.

Nå forteller han imidlertid til Aftonbladet at det ikke blir noen OL satsing mot 2016. - Familien skal prioriteres, sier han

Lööf ville ha fått følge av flere berømte seilere idet Volvo Ocean Race vinneren Franck Cammas også satser i Nacra 17, med Groupama som sponsor.