Alinghi med to båter i Volvo Ocean Race

Etter det Seilas kjenner til stiller Ernesto Bertarellis «Alinghi Team» med to båter i neste Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Sveitsiske Ernesto Bertarelli har vært ute av rampelyset siden hans «Ainghi Team» mistet America's Cup til  «Team Oracle» i 2010, men nå tyder alt på at han igjen vil entre scenen for internasjonal kappseilas på høyeste nivå. Etter det Seilas kjenner til vil Volvo Ocean Race i løpet av våren kunngjøre et nytt prosjekt med to båter fra Bertarellis «Alinghi Team». Båtene skal ha den sveitsiske banken UBS Switzerland som hovesponsor, en bank som også var sentral medspiller i Bertarellis AC prosjekter. Vi vet per idag ikke hvem som skal seile båtene, om det blir en dame- og en herrebåt og om Bertarelli som selv seiler på høyt nivå, skal være med i seilasen.

Vi vet også at svenske Berg Propulsion vurderer å stille med båt i det kommende Volvo Ocean Race. Ifølge selskapets VD og hovedaksjonær Håkan Svensson hadde Berg stor nytte av å være medsponsor i Ken Reads «Puma» i det siste racet. - Angående planerna på en ytterligare satsning på Volvo Ocean Race så är det ett diskussionsämne än så länge och vi kommer inte fatta ett beslut förrän längre fram. Vi hade en bra framgång med VOR och tyckte det har en fin framtid så vi får se, sier Svensson til Seilas.

Volvo Ocean Race kunngjorde igår at New Zealand får anløp av neste regatta i 2015. Båtene kommer til Auckland både i den 12. og den 13. regattaen, sistnevnte i 2017/18

Og her er videoen om Team, SCA jentebåten