Håper fortsatt

Hverken Armel Le Cléac´h eller Jean-Pierre Dick har gitt opp håpet om henholdsvis seier og pallplass i Vendee Globe seilasen

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Kjølene holder ikke mål i IMOCA60 klassen

Armel Le Cléach er innenfior skuddhold til 1. plassen og kommer ikke til å gi seg før Francois Gabart er i mål, hvilket han trolig vi være natten mellom 26 og 27. januar om det ikke skulle inntreffe uhell på det siste og mer trafikkerte strekket fra Azorene til Les Sables d´Olonne. 88 nm kan synes mye, men med nesten fire knop høyere fart er forspranget innhentet på mindre enn 24 timer. Likevel tror alle på seier for 29 år gamle Francois Gabart som har norsk samboer og ti måneder gammel sønn. De drar til Le Sables d´Olonne fredag for å være med på mottagelsen og akkurat nå er Henriette Gill fra Stavanger nervøs både for avslutningen av seilasen og for hvordan livet vil arte seg etter at samboeren har satt bena på landjorden, forhåpentlig i løpet av helgen.

Heller ikke Jean-Pierre Dick har gitt opp håpet om å beholde 3. plassen i mål. Han har ennå ikke bestemt om han skal søke havn i Azorene for sin kjølløse båt, eller om han skal ta sjansen på å seile videre mot mål. Lange telefonsamtaler med designerne vil legge føringer, men akkurat nå er Dick usikker på om båten som ha fulle ballasttanker kan holde seg på rett kjøl i den fisre vinden som er spådd for resten av seilasen. Hn må i hvert fall være oppmundtret over at han greier å holde forspranget til Alex Thomson som riktignok i øyeblikket holde 7 knops større fart enn franskmannen.

Spennende avslutning

Ranking 0500 24. januar

1 MACIF François Gabart  1223.2 nm 12.5 knop

2 Banque Populaire  Armel Le Cléac´h +  88.2 nm 16.1 knop

3 Virbac Paprec 3 Jean-Pierre Dick  + 597.1 nm 10.5 knop

4 HUGO BOSS  Alex Thomson  + 688.8 nm 17.4 knop

 

Day 75 highlights by VendeeGlobeTV