Kiwiene boikotter AC World Series

- Å gjenoppta seilingen i AC45 klassen vi hindre oss i å fokusere på den viktige oppgaven, nemlig å vinne America's Cup i 72 foteren, sier Team New Zealand sjefen Grant Dalton.

Publisert Sist oppdatert

Beslutningen vil garantert bidra til å skjerpe tonen mellom Grant Dalton og Oracle sjefen Sir Russell Coutts, hjernen bak den "nye" America's Cup med seiling i to klasser, AC45 i forberedelsene og AC72 i selve cupen. Tre America's Cup World Series regattaer i AC45 katamaraner er planlagt for 2013, en i Napoli i april og to ubekreftede regattaer i USA senere, trolig i New York.

Emirates Team New Zealand har besluttet å stå over disse fordi Dalton hevder de kommer som en unødvendig distraksjon når laget egentlig burde trene med sin AC72 som er verktøyet både for Louis Vuitton Cup og selve America's Cup. Etter at kiwiene sjøsatte sin første AC72 i juli ifjor har resultatene for Team New Zealand i ACWS uteblitt ettersom laget har benyttet all energi til å teste og utvikle AC72 fremfor å bruke tid og ressurser på den mindre 45 foteren.

Etter reglene for de neste America's Cup seilasene er Team New Zealand forpliktet til å delta i ACWS med en 45 foter, men Dalton vil komme rundt denne bestemmelsen ved å sende et ungdomsteam ledet av sølvvinneren i 49er fra OL, Peter Burling. - AC45s er ikke lenger den viktigste båten, og det blir for slitsomt å skulle sjonglere mellom de to båttypene, sier Dalton.

Les mer i NZ Herald

TNZ skipper Dean Barker reflekterer 30 dagers seiling i AC72.

Andre AC nyheter:

* (December 29, 2012) - Den International Jury for de 34. America's Cup seilaser har trukket fem seildager fra Oracle Team USAs forberedelser som et resultat av anklagene om spionasje mot Luna Rossa Challenge 2013. Juryen har i en endelig dom fastslått at Oracle Team USA har brutt reglene om forbud mot å være innenfor en 200 meters sone rundt det konkurrerende italienske AC 72 laget under trening i New Zealand i november ifjor. Oracle Team USA har måttet gi fra seg ti fotografier og er også bøtlagt med USD 15,200.

* Russell Coutts lønn som Orace Team USA sjef er for 2012  NZD 13.4m (USD 11.1m). Det gjør ham til den best betalte personen i New Zealands idrett. Les mer