Ben Ainslie med treneren David Howlett. Foto Richard Langdon/Ocean Images

Seilere adlet

Tre seilere sto på Dronning Elizabeths årlige liste over briter som fortjener spesiell heder. Øverst av dem Ben Ainslie som nå kan kalle seg Sir Ben,

Publisert Sist oppdatert

Sir Ben fikk sin adelstittel etter at han under OL regattaen i Weymouth tok sin 4. gull i tllegg til sølvmedaljen fra 1996 og demed passerte Poul Elvstrøm på listen over tidenes olympiere. Nå er han i full gang med et America's Cup prosjekt, foreløpig som en del av Team Oracle, men med ambisjoner om senere selv å stå i spisesn for et britisk lag.

Også Paralympic gullvinner Helena Lucas og Ainslie's trener David Howlett har grunn til å smile etter at de nå er «Members of the Order of the British Empire» (MBE).

Lucas, 37, ble i september den første britiske Paralympiske gullvinner siden  seiling kom med i det Paralympiske programmet i 2000, en prestasjon som rangerer særlig høyt ettersom hun var eneste kvinnelige seiler i 2.4mR klassen.

David 'Sid' Howlett, 61, ledet Ben Ainslie til hans fjerde OL gull og sjette VM tittel i Finnjolleklassen denne sommeren. Han har vært avgjørende for britiske seileres suksess i OL siden 1988.

Ved siden av OL og Paralympiske utøvere ble Malcolm Torry tildelt «British Empire Medal» (BEM) for sin innsats for funksjonshemmede seilere gjennom Carsington Sailability i Derbyshire.

www.rya.org.uk